vineri, 30 octombrie 2009

Grup de sprijin pentru alăptare – colecţia toamnă-iarnă 2009

Aceeaşi poveste, o locaţie nouă. Şi ceva mai prietenoasă. Sper să ne vedem acolo.

A 3-a ediţie a grupului de sprijin dă startul la sănătate!

Pentru colecţia de toamnă-iarnă am ales cele mai tari nuanţe: nutriţie echilibrată, imunitate de nota 10, dezvoltare psiho-afectivă la superlativ!

Îţi doreşti ca în acest sezon să ai un copil ferit de complicaţiile infecţiilor respiratorii?

Ai vrea să-i dai cel mai bun ingredient pentru dezvoltarea neuronală în primul an de viaţă?

Te întrebi cum îi poţi oferi copilului tău o bază afectivă solidă, cum poţi răspunde la nevoile lui esenţiale, acelea de contact cu tine, de căldură şi de siguranţă, de protecţie şi de respect?

Cauţi o soluţie simplă, firească, de a oferi tot ce este mai bun şi mai natural copilului tău?

Ai doi sâni?
Dacă îi foloseşti pentru a-ţi hrăni puiul, atunci ai şanse foarte mari să ai un copil sănătos, plin de vitalitate şi de energie!

În acest sezon se poartă copiii alăptaţi! Ai şi tu unul?
Vino împreună cu el la Grupul de sprijin pentru alăptare, duminică, 1 noiembrie, intre orele 17-19, la sediul Consiliului Tineretului din România, P-ţa Valter Mărăcineanu nr.1-3, intrarea 5, camera 139-141, sector 1, Bucureşti.


Echipa noastră îţi va răspunde la întrebări şi te va ajuta să fii la curent cu noile trenduri în alăptare!”

de Irina Popescu, Educator Prenatal Lamaze

Vă rugăm să confirmaţi participarea la:

contact@nastecumsimti.org


Dacă nu aţi confirmat nimic dar v-aţi trezit în ultimul momentul că ati vrea să veniţi sau doar aţi aflat foarte târziu, e ok. Confirmarea e recomandată pentru a ne ajuta pe noi să stim câte forţe să mobilizăm :). Decât să aveti nevoie să veniţi şi să nu o faceţi din cauză că n-aţi anunţat, mai bine veniţi oricum. Nu se va supăra nimeni. Şi dacă veniţi şi vă încurcaţi aproape de destinaţie daţi un telefon. Numărul meu e pe blog, sus, la contact, al Irinei aici. Deci ne vedem?

joi, 29 octombrie 2009

The geanta


Cea de care vorbeam mai devreme
. Adică m-am învrednicit şi am reuşit să scot de pe aparat câteva poze făcute 'la cald'. După cum v-aţi obişnuit, pozele mele sunt mult mai nasoale decât the real thing. În poza cu ea plină era băgată înăuntru o geacă de iarnă din aia lungă până genunchi. Adică maaare.



Părţile bune şi super bune
:

Încap o mie de chestii înauntru.

Dacă nu ai o mie de chestii (ştiu, e greu şi cere mult exerciţiu) atunci nu umbli cu geamantanul umflat după tine.

E incredibil de uşoară, mai uşoară decât un sling (cum prind un cântar dau de ştire, cana mea gradată pentru măsurători nu m-a ajutat de data asta).

Are o gentuţa mică extra, fix cât să încapă-n ea un sling pe care nu vrei să-l pătezi de alte chestii.

Poate să aibă şi mai multe, de orice dimensiuni:
cât două/trei/cinci scutece;
cât un pachet de biscuiţi pe care i-ai prefera vărsaţi într-un singur loc, nu prin toată geanta;
cât să ţină nişte girl stuff (ceea ce înceamnă că bebe are peste 1 an, dacă ai nevoie de girl stuff înainte de asta you rock);
cât să-ti pui fix orice îţi trece prin cap (şi-i musai să spui şi la alţii, cine ştie ce idei salvatoare ai).

Buzunar cu fermoar pe interior, dacă între atâtea genuţe extra reuşeşti să-ti ratăceşti portofelul.

Are bretele foarte late şi o să aibă unele şi mai late, mie una 17 cm nu mi-au fost de ajuns.

Poţi s-o porţi pe un umăr, pe doi ca rucsac, sau poţi să-i faci o mega fundă dacă te simţi stylish.

Are două feţe la fel de funcţionale (impossible at it may seem, se poate)

Una din feţe e musai din acelaşi material cu slingul. Evident, pentru slingurile noi, pentru cele vechi tre' să daţi şpagă să mă caut de materail :)

Dacă te prinde ploaia cu ea pe faţa potrivită nu se uda nimic. Mai puţin în cazul în care ai vărsat sticla cu apă înăuntru.

Buzunar larg pe bretea să ţii totuşi sticla aia cu apă la verticală, poate scapi de partea cu dopul /capacul de la biberon pus strâmb.




În lucru/ opţionale
:
Bretelele foarte late şi superlate care vor veni exact ca un sling pe umăr, pentru slingoholici. La primul drum la atelier.
Fundul întărit cu ceva f uşor în caz că nu îţi plac genţile plate când sunt goale.
Fermoare din plastic (sunt mai uşoare decât cele de metal) sau scai, cum îţi place inimioara, la toate închiderile.

Priceless. Serios! După ce rezolv cu pozele mai acătării şi cu încă una făcută cap-coadă cu calcul de material şi timp, revin şi cu preţul.


Şi dacă aţi rezistat să citiţi până acum tre' să mă şi plâng. Pentru că patentul meu pentru the geanta e deja luat undeva în USA. Bine, nu e the exact same thing, principiul e acelaşi, sistemul e altul. Şi patentele se iau numai pentru o ţară, deci degeaba îl patentez în Ro dacă îl fac pe bandă în orice altă ţară. Aşa că mă gândesc serios dacă mai merită bătaia de cap sau pun mână şi fac the geanta cu the ideea şi fără the patentul şi gata. Opinii? (deci patentul nu e pentru ce aţi văzut aici că doar îl ţin secret :))) )

marți, 27 octombrie 2009

O clipă de relaxare

Pentru a treia oară anul ăsta amreuşit să plecăm undeva fără să trebuiască să rezolvăm ceva. Un week end la mama :). Bun, zis şi făcut, copilul super încântat, calare pe bunici, husband sforăind şi recuperând la greu nopţile jumătate albe din ultimele săptămâni, iar eu... liberă! Fără slinguri de făcut (le-am terminat super rapid în câteva ore numai să nu le mai văd :)) ) fără vase de spălat (bine, erau o tonă, dar acasă) fără mâncare de făcut, ce să mai, liberă.

Contrar obiceiului recent nu am luat telefonul să mă relaxez cu vreo prietenă dragă măcar juma' de oră ci m-am tolănit pe un scaun în atelier şi am început să mă uit. Pe pereţi, cum ar veni. Numai că toţi pereţii sunt plini de rafturi cu materiale, adică fix o sursă nemărginită de inspiraţie. Şi m-a lovit.

Geanta! The geanta la care visez de luni de zile. Uşoară, impermeabilă, cu două feţe, cu bretele late de tot care să îmbrace umărul exact ca un sling, care să se asorteze cu slingul, cu multe buzunare utile şi fără porcării extra. Da, geanta!

Cu fâşul a fost simplu. Gri, să meargă cu cizmele, cu blugii şi cu obsesia mea pentru gri :). Bun, dar cu ce sling? Şi cum căutam de zor printre resturile rămase am dat de....tana-na-nam.... o bucăţică din materialul bleo! Da, slingul acela sublim! Ala la care am plâns când am văzut prima oară materialul pentru că nu era ce voiam. Şi de care m-am îndrăgostit iremediabil după, tardiv de altfel pentru că la babyexpo le-am vândut pe toate. Cam scurtuţ dar oricum nu-mi place coada...Ah, şi cu inele roz! Făcut, probat, perfect.

Am folosi toate resturile posibile şi am făcut o geantă ...măi...o geantă...Nu vă pot explica în cuvinte. Perfectă! Suficient de mare încât să pot băga în ea inclusiv gecile, a mea şi a lui d, dar subţirică şi finuţă când e goală. Perfectă, am mai zis, nu?


Şi cum mă uitam la ea şi la gentuţa mică dinauntru (ok, asta e extra, n-am avut niciodată, mi-ar fi plăcut când căram scutece. acum chiar nu am ce face cu ea dar... îmi trebui€ :)))) ) mi-am dat seama că îmi mai lipseşte ceva. Una cu alb şi negru :) Aşa că am pus mâna şi am mai făcut una. Tot perfectă, evident :)) O faţă din inul alb cu flori negre, o faţă din fâş negru cu un pic de tentă de maro, să acopere toată gama de geci şi încâlţări posibile :).


Ştiu, vă întrebaţi cum arată, vreţi poze, action pics, orice. Ei bine, relaxarea a fost atât de mare încât am reuşit să uit la Slatina cablul de la aparat. Acelaşi aparat care deţine şi pozele cu cele câteva slinguri în carouri făcute să mă 'ţină' până sunt gata materialele noi.

Dar pe cuvânt că m-am relaxat atât de tare încât o să vedeţi genţile şi pe site. La un moment dat...

duminică, 25 octombrie 2009

S-a schimbat ora.

Nu, nu ştiam. A fost exact ca data trecută. Identic şi la fel. Acelaşi trezit mai devreme, acelaşi orbecăit printre ceasuri şi pepsi (aka cafeaua de dimineaţă), aceleaşi întrebări existenţiale apropo de telefon, calculator şi ceasul din perete.

Şi aceeaşi concluzie târzie: s-a schimbat ora. Parol! Şi de data asta am găsit şi pe hotnews, deci măcar Irina n-a mai fost prinsă cu garda jos :)

luni, 12 octombrie 2009

Unde arunci medicamentele sau Cum să sperii o farmacista

Când am reuşit în sfârşit să facem curăţenia de primăvară, adică acum :), am dat de cutia cu medicamente. Plină ochi. Şi cum eram croită să fac curat şi să scap şi copilul de eventuale accidente cu pastile, am decis să o golim împreună.

El a fost foarte încântat, a văzut tot felul de pilule, colorate şi ne, mari, mici, capsule, în folie şi la tub. Eu am profitat de moment să îi povestesc cum că nici un soi de pastilă nu se poate lua la întâmplare, cum funcţionăm, de ce, când, cum.

Şi cu ocazia asta am descoperit că majoritatea medicamentelor expirasera prin 2007/2008 (trăiască copilul, de când cu el am renunţat la medicamente pentru orice durere/ jenă/ junghi) şi unele chiar în 2002! Bun, le-am pus pe toate la un loc, aruncat ambalajele din carton la hârtii şi când să pun pilulele mi-am amintit de un comentariu al Teodorei. Cum că 'acolo', 'la ei', în Franţa adică, medicamentele se duc înapoi la farmacie şi se ocupă ei de distrugerea lor.

Bon, eu, optimistă, aştept să treaca weekendul şi azi dimineaţă mă prezint la prima farmacie cu întrebarea: Colectaţi medicamente expirate? Sau ştiţi un centru care face asta? Nu vă pot explica în cuvinte, e ceva ce trebuie să încercaţi pentru a înţelege. 6 farmaciste mute! De la 3 farmacii. După ce îşi revin din şoc se întreabă una pe alta, cheamă diriginta (cele mai drăguţe), schimbă priviri nedumerite. Nimic. N-a auzit nimeni, nu se ştie, nu se cunoaşte.

Deci vin cu întrebarea: ce fac cu o pungă de medicamente expirate? La gunoi nu, la wc nu. Se pare că nici la farmacie nu. Unde?

vineri, 9 octombrie 2009

Alegeţi un material, ajutaţi-mă să mă hotărăsc.

De fapt două. Culorile nu vor fi chiar cele de pe monitor, în funcţie de ce hotărăsc se vor schimba toate cu două-trei tonuri spre o anumită culoare, mai spre bleo, mai spre verde, mai terne un pic. În mare însă, acestea sunt variantele. Eu înclin spre doi si trei. Nu pot face în acest moment mai mult de două ţesături, deci am cu adevărat nevoie de ajutor.

(unul din fişiere pare bulit, culorile au iesit arse, sunt sigură că vă prindeţi voi care şi îl vedeti la adevarata valoare :) )






marți, 6 octombrie 2009

Ultimul sling bleu!


E cel pe care l-am pus deoparte pentru concursul de pe Activităţi pentru Copii. Dacă aţi rămas visând la el (şi ştiu că sunt câţiva care au vărsat o lacrimă :) ) mai aveţi o şansă.

Reguli de participare:

1. La concurs poate participa orice echipa adult-copil din Romania, dar si din afara tarii (premiul insa va fi trimis la o adresa din Romania).
2. Sa fii membru al site-ului ActivitatiCopii.ro (daca nu esti, te poti inscrie in orice moment);
3. Sa povestesti pe pagina de concurs din forum cum te joci impreuna cu copilul (nu uita: prenumele si varsta copilului)
4. Copiii trebuie sa aiba varsta 0 - 3 ani;


Premiul se va acorda prin tragere la sorţi deci un pic de noroc nu strică. Succes!

luni, 5 octombrie 2009

Ce slinguri v-ar plăcea?

De ceva timp lucrez la nişte materiale noi, special pentru slingurile mele. Am testat deja primele ţesături, slingurile pe care le-aţi văzut la babyexpo, însă cum au venit, la fel de repede s-au dus. Cele bleo şi albastre şi-au găsit cu toatele :) căsuţele lor, au mai rămas câteva din cele roşii. Aşa că săptămâna aceasta trebuie să termin designul pentru noile ţesături. Vor fi slinguri, wrapuri şi mei-tai-uri, cum planuisem de prima dată, însă nu am apucat din cauză de nebunie de Babyexpo.

Ştiu că verdele e noul roz :), însă aş fi curioasă să ştiu ce v-ar plăcea să vedeţi în noua colecţie. Vor fi două modele noi, dungate. Aş vrea să ştiu ce culori v-ar plăcea şi dacă vă plac mai mult cele cu dungi subţiri sau mai groase.

Puteţi vota în sondajul din dreapta dacă va grăbiţi rău, m-ar bucura însă comentariile voastre cât mai detaliate.

No, dacă vă chinuie talentul şi vreţi să faceţi şi voi o variantă, aştept cu drag şi, dacă le bate pe ale mele :))), o veţi putea vedea pe câteva sute de mămici :).

vineri, 2 octombrie 2009

Ne vedem în IOR

Vă invit, sâmbătă, 3 octombrie 2009, în parcul Titan, lângă fântana de 16 m, pe insula pensionarilor, la ora 11 fix să începem să ataşăm copiii la sân pentru a promova alăptarea şi a o susţine alături de alte mii de mame de pe tot globul.


De ce voi merge:

Pentru că acum doi ani jumate ieşeam din casă câte o oră, pentru că urma să i se facă foame copilului şi trebuia să mă întorc acasă.

Pentru că ieşeam dedouă, maxim 3 ori pe zi afară, din cauză că eram prea obosită după drumurile de întorcere, cu copilul în braţe şi împingând la cărucior, ocazional urcând şi 5 etaje pe jos cu copilul în braţe.

Pentru că, până nu am văzut o prietenă dragă (mulţumesc, Raluca!) alaptandu-şi fetiţa pe o bancă în parc, nu mi-a trecut prin minte că aş putea face şi eu asta.

Pentru că a avea un copil mic pe care îl alăptezi nu trebuie să însemne că eşti consemnată în casa 24 h/ zi.

Pentru că mulsul nu e o plăcere şi, pentru unii, nici măcar o opţiune.

Pentru că e păcat să oferi ketchup când ai roşiile la îndemână.

Pentru că pot şi pentru că copilul meu a fost încântat să mergem după ce i-am povestit ce se întâmplă acolo.


Evident, dacă aveţi un sling/ wrap/ mei-tai/ pouch cu care nu vă descurcaţi, vă pot oferi ajutor după ce se termină toată treaba cu alăptatul.

Spam frumos şi util

Sau cel de-al doilea câştigător al concursului cu tel mai tare spam, un mail primit de la o mămică posesoare de sling.

Vrei ca puiul tau sa te stie aproape cat mai mult timp?

Vrei sa ai cat mai multa mobilitate chiar daca puiul tau abia a aparut pe lume?

Vrei ca lumea sa intoarca mereu capul dupa tine si puiul tau si sa va admire pe amandoi?

Vrei sa intri mai usor in vorba cu mamici sau tatici pe care nu ii cunosti dar pe care poate ai vrea sa ii cunosti dar nu gasesti un motiv potrivit sa intri in vorba cu ei?

Vrei sa mergi in parc si sa nu ajungi sa impingi un carut gol cu o mana si cu alta sa iti tii puiul in brate?

Vrei sa nu te doara spatele si mainile cand iti tii puiul in brate pentru mai mult timp?

Vrei sa cutreieri magazinele ore in sir in cautarea rochiei perfecte pentru botez fara sa te desparti de puiul tau?

Vrei sa aduci un zambet pe fata celor care il vad pe puiul tau dormind fericit la tine in brate?

Vrei sa ai un pui fericit si sa fii un parinte fericit?

Acum fericirea e la un click distanta si nici nu te costa mult! Trebuie doar sa cumperi un sling de la Diana:)
Sincer iti spun, cred ca slingul de la tine este cea mai buna alegere facuta pentru puiul nostru pana acum: nu jucarii, nu hainute, nu cine stie ce alte bazaconii ajung sa cumpere proaspetii parinti din dorinta de a-si face copiii cat mai fericiti. Si imi pare rau ca nu ai mai multa vizibilitate ca sa profite cat mai multi pitici si parintii lor de avantajele astea. Si imi pare rau ca nu indraznesc sau nu au prezenta de spirit cat mai multi parinti care ne vad pe strada cu slingul sa ne intrebe de unde il avem, ca le-am spune imediat. De aia zic ca poate ai merita un astfel de spam!


Acesta e mailul de la Dani care m-a făcut să o consider câştigătoare la concursul cu spamurile, deşi nu se încadra în termenii concursului.

Si totuşi, vă rog, nu trimiteţi spamuri, nici măcar utile şi drăguţe :)

joi, 1 octombrie 2009

And the sling goes to ...

Mi-am revenit - parţial - după Babyexpo, am citit, am cugetat, am citit dinnou, am decis. Nu mă mai impresionează nici scrisorile nigeriene, nici pilulele de nici un fel şi cu siguranţă nici Raiffeisen-ul. Şi cum azi sunt foarte sentimentală, cele mai nasoale spamuri, după mintea mea, sunt:

Locul III: Cristina
un mail venit ieri de la Mama si azi unul de la Tata (cu care m-am si ars, ca uitasem ca nu il am asa in Adress, dar ma rog...) cu titlul: ''Fw: Ai vazut asta...???@'' si care nu este decat reclama la cauciucuri, piese de schimb auto si alte cele.

Locul II: Augustin

primesc un număr semnificativ de mesaje spam de la mine însumi. 'Au, cel puţin, aşa scrie la câmpul expeditorului.



Locul I: Alina
un email gol golutz de la "unknown sender" cu "no subject"

Alina, aştept un mail de la tine să vedem cum rezolvăm cu premiul. Vă mulţumesc tuturor că aţi spus 'din casă', cum ar veni, că v-aţi expus folderul de spam unor necunoscuţi :)