duminică, 30 august 2009

Ne vedem la Babyexpo

Deci da, e oficial, între 24 şi 27 septembrie ne vedem la Babyexpo, la Polivalentă. Cu o nouă colecţie de slinguri pentru că am reuşit să găsesc o făbricuţă care să creeze materialele pe care le visam eu şi un laborator să le testeze, deci în sfărşit îmi văd visul cu ochii :).

Din păcate standul nu va fi chiar cum am visat eu,spaţiul este destul de mic şi nici prea bine poziţionat, mă consolez cu gândul că data viitoare n-o să se mai întâmple.

De fapt sunt multe de spus despre participarea la târg, am să scriu ceva mai detaliat când se va mai apropia momentul, insă trebuie să vă spun de ce am scris acum despre asta. Pentru că am aflat că au şi o zonă special amenajată pentru alăptat. Ceea ce vă dorim şi vouă :)





P.S. Ţineţi-mi pumnii să rezist psihic la 4 zile de muzică de târg de copii...

sâmbătă, 29 august 2009

Ce se mai poate face cu un sling

Acum ceva timp Ada povestea despre slingul lor şi despre cum a proptit copilu' :)

Noi n-am fost la fel de inspiraţi însă a fost super bun pe post de bluziţă când s-a făcut mai răcoare decât ne aşteptam şi pe post de leagăn.





Şi evident, puteţi încropi un sling din orice aveţi prin casă :)

miercuri, 26 august 2009

Instrucţiuni noi - slinguri cu inele


Am finalizat recent un nou set de instrucţiuni pentru slingurile cu inele. Dacă aţi comandat unul şi încă aveţi unele nelămuriri (şi vă e jenă să îmi scrieţi :) ), vă rog să îmi trimiteţi un mail pentru a primi instrucţiunile noi în format pdf. Vor aparea la un moment dat şi pe site însă nu chiar în viitorul apropiat.

luni, 24 august 2009

Ce fel de sling aleg (recomandări în functie de vârstă)

Este un draft pentru un articol de pe site. Până revine toata lumea din vacanţă şi e gata minunatul meu site promis de Hotnews, am să mai postez aici câte ceva. Sper să vă fie de ajutor.

Pentru un nou-născut sau un copil până la 7-9 luni.

Dacă doriţi o eşarfa pe care să o puteti purta din prima zi şi până când copilul nu va mai dori să fie purtat, aveţi următoarele variante:

Slingul cu inele
• este foarte uşor de ajustat;
• permite schimbarea foarte rapidă a poziţiilor;
• aveţi nevoie de numai câteva încercări pentru a vă obişnui cu el;
• poate fi purtat de oricare din membrii familiei de la naştere până când copilul nu mai doreşte să fie purtat

Wrapul
• permite un numar mai mare de poziţii decât slingul însa diferenţa constă numai în metoda de legare, copilul va sta în aceleaşi pozitii ca şî intr-un sling;
• aveti nevoie de ceva mai mult timp pentru a va obisnui cu el, dacă copilul este foarte mic sau născut prematur este posibil să nu vă descurcati cu un wrap;
• reglajul ca si schimbarea pozitiilor se fac mai dificil fiind vorba de mai mult material;


Pentru un copil de peste 7 luni:

Slingul cu inele
• este foarte uşor de ajustat;
• permite schimbarea foarte rapidă a poziţiilor;
Poate fi folosit atât pentru drumuri scurte cât şi pentru plimbări lungi, poate fi împrumutat altor membrii ai familiei în cazul în care obosiţi şi copilul doreşte numai purtat.


Slingul fix

• nu necesita nici un fel de reglaje;
• se pune si se scoate foarte uşor;
• dacă măsura este corectă nu aveţi nevoie de timp sau mai multe încercări pentru a vă obişnui cu el, puteţi poziţiona copilul corect din prima incercare;
• permite purtarea în faţă sau pe şold;
• puteţi purta copilul şi în spate însă nu va recomand această poziţie pentru un copil care nu poate comunica foarte bine, ideal ar fi să amânaţi această poziţie pentru după 1 an.
Pentru un copil foarte activ, care doreşte să vadă mult în jur sau pentru un copil care a început să meargă şi doreşte des în braţe dar pentru perioade scurte de timp, cel mai potrivit ar fi un sling fix pentru că se manevrează foarte uşor. Pentru plimbări foarte lungi un sling fix poate deveni incomod deoarece greutatea se distribuie pe spate şi un singur umăr dar mai ales pentru că nu poate fi împrumutat şi altei persoane, respectiv tatăl.


Mei-tai
• distribuie greutatea pe ambii umeri si spate
• este un pic mai dificil de utilizat decat un sling dar mai usor decat wrapul
• poate fi purtat de oricare membru al familiei
Pentru un copil care doarme mult în braţe sau pentru părinţii care călătoresc mult, alegerea potrivită ar fi un mei-tai. Deoarece greutatea copilului se distribuie pe spate şi pe ambii umeri este mai comod de folosit pentru părinţii care îşi poartă copilul timp îndelungat. Bretelele lungi îl fac incomod pentru purtatul pe perioade scurte şi dese.

Wrap
• distribuie greutatea pe spate şi ambii umeri
• poate fi purtat de oricare membru al familiei
Pentru un copil mai mare, care deja merge singur puteţi să vă orientaţi către un tip de eşarfa care se aranjează mai uşor. Ei îşi pot pierde răbdarea până pozitionati wrapul. In plus, poziţia preferată de copiii mai mari este cea pe şold, caz în care materialul rămas nefolosit vă poate incomoda.

Pentru un copil de peste 1,5-2 ani:

Pentru copiii mari un sling fix poate fi dificil de folosit deoarece vă va fi greu să ridicati copilul deasupra slingului şi va trebui să vă aşezaţi mereu pentru a pune copilul în sling.
Un copil mare care nu a fost purtat până acum, cel mai probabil îşi va pierde răbdarea aşteptând să vă obisnuiţi cu wrapul.
Mei-tai-ul este o varinată pentru un copil mare căruia îi place să îl purtati în spate.
Slingul cu inel este ideal pentru copilul care doreşte să stea pe şold în majoritatea timpului.



Un wrap poate susţine copilul chiar daca acesta nu este într-o poziţie corectă. Pentru a putea utiliza un sling este obligatoriu ca bebeluşul să fie într-o poziţie corectă din punct de vedere anatomic. Susţinerea copilului într-o poziţie incorectă sau împotriva voinţei sale ( ‚e prins bine, nu poate să scape..’) nu este un atu al unei eşarfe port-bebe şi nici nu vă recomand să faceţi asta.

vineri, 21 august 2009

Spam

Vă rog să verificaţi fişierele spam şi bulk atunci când aşteptati un prim mail de la mine. Sau să adăugati adresa în adress book când trimiteţi primul mail. Mi s-a întâmplat de câteva ori să primesc mailuri de la mămici supărate pentru că nu le-am raspuns. Şi pe cuvânt ca raspund la toate mailurile primite :).

miercuri, 19 august 2009

Grupul de suport pentru alăptare II - impresii de după

Mi-am dorit mult să o ajut pe Irina în saptamâna cu pricina, din păcate nu am reuşit foarte mult fiindcă am ajuns în Bucureşti abia vineri seara. Ne-am plimbat sâmbătă prin Kisseleff, Irina şi Nadia au lăsat o cărută de bani la nişte fete drăguţe de la târg, Rox a apărut şi ea după o nuntă :) şi am avut o vizită surpiză din partea Alexandrei.

Duminică, după câteva învârteli până am găsit strada, am reuşit să incepem pe la un 18.30. Cea mai nasoală parte a fost că, deşi Ilinca a fost foarte drăguţă şi ne-a pus la dispoziţie o sală, acustica a fost infernală, nu se auzea nimic decât un zgomot de fond enervant. Copiii s-au jucat şi s-au simţit foarte bine, care cum putea, cei mari pe jos, în 2 sau 4 picioare, cei mici din braţe, întinzând mânuţele de la unul la altul. Cei mari au încercat să se înţeleagă deşi, pe lângă forfota din fundal (chiuieli, răsete, jocuri cu mingea), pur şi simplu nu îţi puteai lua ochii de la ei. Erau o mână de copii care se simţeau bine!

Lume puţina, cum era de altfel de aşteptat după experienţa cu parcurile. Foarte puţine mame care alăptează. Deci şi mai puţine care au nevoie de ajutor. M-a bucurat mult venirea Oliviei deşi până la urmă nu am apucat să vorbim mai deloc.

O concluzie mare şi lată am tras după această întâlnire: e nevoie de mai multe. Şi mai dese. Şi cu siguranţă de o locaţie prietenoasă. De aceea vreau să vă anunţ/reamintesc că puteţi dona trimestrial o parte din profitul firmei către o organizaţie non-profit. Ca cea a Irinei. Pentru firma proprie nu este nici o cheluială în plus, o parte din banii pe care oricum îi daţi statului ca şi impozit pe profit pot merge la ea. Şi putem face aceste întâlniri mult mai des. E imposibil ca în 2-3 ore la două luni să poţi să informezi şi să poţi răspunde tuturor întrebărilor.




A, şi o glumiţă apropo de sponsorizări. La propunerea de a face o campanie pro-alaptat într-un spital bucureştean, răspunsul a fost clar pozitiv. Sigur, putem face, găsim şi un sponsor, noi colaborăm foarte bine cu Milupa :)))) (nu mai ştiu dacă era milupa sau nestle sau altul, oricum ideea e genială :)))) )





P.S. al patrulea post noaptea asta, fac pauză minim o săptămână :)

In business. Parţial.

După săptămâni de plimbări pe la diverse rubedenii – toate – am reuşit să ajungem în Bucureşti. Din păcate, maşina s-a plimbat în service şi noi pe lângă casă, deci întâlniri ioc. De mâine plecăm iar, de data asta în vizite la diverse fabrici, deci dinnou întâlnirile cu mămicile din Bucureşti se amână. Habar n-am până când dar promit că mă întorc cu ceva bun şi o să merite aşteptarea. Comenzile on-line vor fi onorate în continuare, am să răspund la mailuri ca şi până acum, însă nu ne vom putea vedea.

Mei-tai cu glugă

La cererea telespectatorilor :) am făcut şi câteva mei-tai-uri cu glugă. N-am ce zice, arată demenţial, dar nu le voi face decât la comandă. În principiu în două zile. Adică cam cât durează de obicei să ajungi până la bancă să achiţi factura. 160 adică.

Pozele sunt fix de pe masa de croit, la un moment dat voi pune poze şi cu ele şi purtate.



marți, 18 august 2009

Slingul mov

Materialul e super. Dana l-a adorat din prima clipă. I-a plăcut culoarea, deşi nu e stilul ei, Răducu s-a simtit excelent din prima. Şi au ieşit nişte poze ... Enjoy!






duminică, 16 august 2009

World wide sling

Acum ceva timp am primit un mail de la o mămică din Norvegia care îşi dorea un sling de la mine. M-am fâstâcit toată de emoţie şi ne-am complicat cu sora, mătuşa şi unchiul de a trecut o lună până am reuşit să aducem slingul la viitorul posesor. Noroc că bebe a întârziat la întâlnire vreo săptămână :).

Apoi am primit comanda de un voucher. Pentru Belgia. Şi după decizia mămicii de a risca cu Poşta Română ... surpriză! Slingul a ajuns în două zile. Şi în ţară face mai mult...

Am prins curaj şi slingurile mele au ajuns şi în Spania şi în Olanda. Nu în două zile, in 5-8, dar au ajuns bine, mai ales că era vacanţă peste tot.

Aşadar şi prin urmare, vă anunţ cu drag că livrez world wide. In ţară transportul e gratuit prin Urgent-curier, în afara ţării este gratuit prin Poşta Română.

Spor la cumpărături :)

marți, 11 august 2009

Alăptarea - povestea ...lui

Mami, asta nu e ţiţi, e un recipient de curs lăptic in guriţă.

Mami, tu ai o ţiţi mai mare şi una mai mică. Când pap lăptic din ţiţi mare, pac, două ţiţi potrivite!

Mami, când ţiţi e mai tare are mai mult lăptic.


El in braţe la buni - copilot, buni - pilot, eu - stewardesă. Doamna stewardesa, ţiţi vă rog!

Mami, când s-a născut Raducu şi l-a pus pe burtică la Dana, a muşcat-o de ţiţi din greşeală cu dinţii? Că Răducu era mic.


Uite, pikou, am vorbit cu Irina, mâine ne va trimite nişte tricouri simpatice. Ştii, unele mămici nu ştiu că cel mai bun lăptic pentru copiii lor e de la ţiţi şi le mai dau nişte de vacă făcut praf şi amestecat cu apă, in biberon. Şi Irina vrea să le ajute pe mămici şi a făcut nişte ...
Nuuuuu! Copiii papă ţiţi, nu lapte praf de văcuţăăăăă! Plâns în hohote :(

David, ţi-e foame?
Da!
Şi ce vrei să mănânci?
ţiţi!
Cum, mami, nu vrei altceva?
Nu, foame de ţiţi!

David, ţi-e sete?
Da!
ITi aduc apă?
Nu, ţiţi!
Cum, mami, nu vrei apa?
Nu sete de apă, sete de ţiţi!

David, ţi-e somn?
Daaaaa
Ne culcâm?
Daaaa! Ţiţi de somn.
...
Mami, s-a terminat lăpticul la ţiţi. Ce facem?



Mami, vreau ţiţi de drag.


Mami, lăpticul de ţiţi e bun bun!

luni, 10 august 2009

Care e diferenţa ...

între un sling cu inel si un sling cu inele?

sâmbătă, 8 august 2009

Grupul de suport pentru alăptare II

O mai ştiţi pe Irina mea? V-am povestit de ea când vorbeam de grupul de suport pentru alaptare. Ei, Irina mea s-a pregătit cu a doua intalnire. Care, din cauza ca unii (persoane importante, nu dam nume) nu erau în Bucureşti duminica asta, a fixat a doua intalnire duminica viitoare, pe 16 august.


Si cum ulterior i-a picat fisa că tocmai ratam Brestfeeding awarness week, s-a gândit sa facem o saptamana numai pentru Bucureşti, si mai încolo, de ce nu, pentru Romaina. Aşa că, săptămâna viitoare, câteva din mămicile foarte dragi mie, vor face un mic tur de forţă în parcurile bucureştene. Cu fluturaşi, cu vorbe bune, cu copiii din dotare şi cu o mână de ajutor din partea Asociaţiei pentru Cominucare NonViolentă.


Luni vor fi în I.O.R,

marti în Moghioroş,

miercuri în Tineretului,

joi în Herăstrău,

vineri în Cişmigiu.

Eram convinsă că sâmbătă au pauză :), dar nu, vor fi în Kisseleff, iar duminică în Strada Pretorienilor nr 11, pe lângă Parcul Izvor, la grupul de suport pentru alăptare.


Cu siguranţă până atunci ajungem şi noi în Bucureşti, de abia aştept să văd ce s-a mai întâmplat cu cele două domnişoare care au stat la sân pe toată durata primei întâlniri :) şi nu doar cu ele. În plus, aud că vor fi şi câteva graviduţe, abia aştept.



Ah, neaparat, siteul Irinei. Voiam să vă spun mult mai multe despre el, să-i dedic un post întreg în momentul lansării, dar o voi face cu siguranţă la lansarea ‚oficială’. Până una-alta, aici găsiţi un alt fel de a vedea laptele praf şi alăptatul :), cursuri Lamaze, exerciţii prenatale, informaţii despre naşterea naturală, despre alăptare, despre întărcarea naturală, despre purtatul copiilor, consiliere pentru viitorii sau proaspeţii părinţi. Dacă nu găsiţi ceva din lista de mai sus e din cauză că siteul nu e gata, se rezolvă repede repede.


So, ne vedem duminică?